2

***Di sebalik keayuan kami***

Friday, May 20, 2011
Assalamualaikum…

   Nak  dgr satu cite tak?nie kisah yg paling lucu klu ingat2 blik nak suka pun ada..time nie sy bersekolah kat sek kompleks2 sekolah dan duk hostel coz jarak umah yg agak jauh tuk ulang-alik..citenye cmnie..satu petang tu sy and member2 terasa cam nak mkn nasi kukus kat dpn pagar sek kitaorg waktu tu dah ptg lah,kitaorg pun pakat ramai2 pg beli nasi maka kuar ler kitaorg jln kaki…peraturan kat hostel klu nak kuar kena tinggalkan kad keluar masuk….kitaorg guna jln short cut lalu ikut pdg sek sbb dekat skit,org yg jual nasi kukus tu dkt dgn pintu pagar blkg sek kami berhadapan dgn jln raya and dkt plak dgn quarters polis…sampai jew kitaorg kat pintu pagar tu kitaorg tgk pintu pagar tutup,’’gano nie kita nak gi’’(dialek klate)”gano lg ukah pagar lah’’ cadang salah sorang member kitaorg,”hah’’ ukah pagar tny sy..klu lah mak cik2 tgk kitaorg panjat pagar memang kena reject lah jadi calon menantu mereka.hahahaha-J
    Sorang demi sorang  dari kalangan kitaorg panjatlah pagar tu,bayangkan dpn jln raya and quarters kitaorg terpaksa tebalkan muka dgn panjat pagar,tiba lah turn sy plak “kak fiza cepatlah’’(gelaran diklngan kwn2) bgtau wani kpd sy,dgn muka yg tebal sy terpaksa panjat pagar tu,tiba-tiba….’’hahahahaha’’ ,kak fiza tgk muka kak fiza merah padam’’sume member2 sy tgk muka sy yg merah tahan malu siap gelakkn sy plak tu…mana taknye nie lah first time sy panjat pagar dek kerana ‘’nasi kukus’’..sy cam xcaya kitaorg bleh panjat pagar dgn selambanye,aduii….nie cadangan member sy tu lah…selesai jew beli nasi kitaorg cepat2 beredar dari situ nak kena panjat pagar skali lg nie,’’korang tgk2 lah klu2 ada org ke’’ bgtu sy kat member sy…bile turn sume org sudah apa lg gelak lah kitaorg bagaikan nak pecah perut dibuatnye…bila ingat2 blik kelakar pun ada mana taknye dah lah kami nie pompuan bleh plak panjat pagar,hilang keayuan kitorg..hehehehe-J
   Sampai skrg sy xleh lupa still segar lg dlm ingatan and akan ingat sampai bile2…ganas jugak kan kitorg??tu bru panjat pgar jika di ingat2 blik byk benda yg kami lalui bersama suka & duka,yelah kitaorg senior kat hostel time tu byk tggungjwb yg kena pikul especially jaga adik2 bwh kami,walaupun kdg2 adik2 nie agak nakal and susah nak jaga tapi kami sabar jew lah..tiap kali ingat peristiwa nie mesti gelak sorang2 lucunye....hehehe-:)

memang best dpt kwn cam korang sume....miss u all-:)


2 comments:

Rafiah Jalaludin said...

k.fiza, fie baca entry ni smbil gelak2...hahahahaha...klakar ingt dlu2..rndunye..huhu.. sbnrnya fie ada jgk tpkir nk citer sal ni kat blog, xpe la, k.fiza da citer..tiap kali fie lalu je dpn sek kmplek n then bile tgk pagar rse cm nk gelak sorang2 je..haha..

Tinta Bicara said...

hahaha...sampai skrg k.fiza ingat,xmau doh ukah pagar,klulah mak cik2 lalu tgk kita confirm reject jdi menantu diorg...hehehe....

Post a Comment


ShoutMix chat widget