1

TeRiMa kaSIh TeMaN-:)

Monday, May 23, 2011
Assalamualaikum...

masih kah kau ingat??
akan kenangan ini yg sentiasa mekar dihatiku
kau sentiasa disisiku takala aku memerlukanmu,
disaat aku dihimpit kesulitan
TeRiMa KaSih TeMaN


kau sentiasa membuat aku tersenyum
sentiasa bersamaku
 suka & duka
TeRiMa kAsIh TeMaN


selalu memberi aku kekuatan dan sentiasa
dekat dgnku
xpernah mengeluh
dgn masalah yg aku hadapi
malah kau turut bersedih akan kesulitan ygku hadapi
TeRiMa kASIh TeMaN


selalu mengingati hari yg paling istimewa
dalam hidupku..
TeRiMa kASIh TeMaN


kau sentiasa dekat di hatiku
TeRiMa KaSIh TeMaN


kau sudi menjadi temanku seumur hidup
you are my frndz
i love u alwayz in my heart...







Baca Seterusnya..
2

***Di sebalik keayuan kami***

Friday, May 20, 2011
Assalamualaikum…

   Nak  dgr satu cite tak?nie kisah yg paling lucu klu ingat2 blik nak suka pun ada..time nie sy bersekolah kat sek kompleks2 sekolah dan duk hostel coz jarak umah yg agak jauh tuk ulang-alik..citenye cmnie..satu petang tu sy and member2 terasa cam nak mkn nasi kukus kat dpn pagar sek kitaorg waktu tu dah ptg lah,kitaorg pun pakat ramai2 pg beli nasi maka kuar ler kitaorg jln kaki…peraturan kat hostel klu nak kuar kena tinggalkan kad keluar masuk….kitaorg guna jln short cut lalu ikut pdg sek sbb dekat skit,org yg jual nasi kukus tu dkt dgn pintu pagar blkg sek kami berhadapan dgn jln raya and dkt plak dgn quarters polis…sampai jew kitaorg kat pintu pagar tu kitaorg tgk pintu pagar tutup,’’gano nie kita nak gi’’(dialek klate)”gano lg ukah pagar lah’’ cadang salah sorang member kitaorg,”hah’’ ukah pagar tny sy..klu lah mak cik2 tgk kitaorg panjat pagar memang kena reject lah jadi calon menantu mereka.hahahaha-J
    Sorang demi sorang  dari kalangan kitaorg panjatlah pagar tu,bayangkan dpn jln raya and quarters kitaorg terpaksa tebalkan muka dgn panjat pagar,tiba lah turn sy plak “kak fiza cepatlah’’(gelaran diklngan kwn2) bgtau wani kpd sy,dgn muka yg tebal sy terpaksa panjat pagar tu,tiba-tiba….’’hahahahaha’’ ,kak fiza tgk muka kak fiza merah padam’’sume member2 sy tgk muka sy yg merah tahan malu siap gelakkn sy plak tu…mana taknye nie lah first time sy panjat pagar dek kerana ‘’nasi kukus’’..sy cam xcaya kitaorg bleh panjat pagar dgn selambanye,aduii….nie cadangan member sy tu lah…selesai jew beli nasi kitaorg cepat2 beredar dari situ nak kena panjat pagar skali lg nie,’’korang tgk2 lah klu2 ada org ke’’ bgtu sy kat member sy…bile turn sume org sudah apa lg gelak lah kitaorg bagaikan nak pecah perut dibuatnye…bila ingat2 blik kelakar pun ada mana taknye dah lah kami nie pompuan bleh plak panjat pagar,hilang keayuan kitorg..hehehehe-J
   Sampai skrg sy xleh lupa still segar lg dlm ingatan and akan ingat sampai bile2…ganas jugak kan kitorg??tu bru panjat pgar jika di ingat2 blik byk benda yg kami lalui bersama suka & duka,yelah kitaorg senior kat hostel time tu byk tggungjwb yg kena pikul especially jaga adik2 bwh kami,walaupun kdg2 adik2 nie agak nakal and susah nak jaga tapi kami sabar jew lah..tiap kali ingat peristiwa nie mesti gelak sorang2 lucunye....hehehe-:)

memang best dpt kwn cam korang sume....miss u all-:)


Baca Seterusnya..
2

Hanya sedetik!!!

Thursday, May 19, 2011

waktu nie tika duk tgh tggu tuk fotografi,lmbtnye diorg dtg pe lg posing ler dulu...hehehehe....



nie plak kitaorg bru lps sesi interview tuk subjek biz communication,tgk muka dek kena touch up by my roomate...fuhh...leganye dah hbs...



inilah hidup kami!!!semoga ukhuwah diantara kami berkekalan hingga  akhir hayat..INSYALLAH..u  all my best frndz...



Baca Seterusnya..
2

Bingkai2 Foto=:)

Baca Seterusnya..
0

ANTARA CINTA & SUKA

Tuesday, May 17, 2011





          Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.
Di hadapan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.
Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku.
Tapi jika kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.
Di depan orang yg kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar siapa kita.

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata.
Di depan orang yang kita suka, kita akan bebas berkata apa saja.
Kita tidak akan merenung mata orang yang kita cinta.
Tapi kita akan selalu merenung mata orang yang kita suka.
Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut jua menangis.
Bila orang yang kita suka menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira dari terguris.
Perasaan cinta bermula dari kata.
Perasaan suka bermula dari telinga.
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka umpama kita membuang telinga kita.

Tapi jika cuba menutup mata cinta berbuah menjadi airmata.
Setiap orang yang hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.









Baca Seterusnya..
0

sebuah kepahitan demi sebuah kemanisan... part ii

   Sudah berjaya tamatkan pelajaran bukanlah bermakna sudah tamat buat segala2nya,perjlanan sy masih panjang lg hanya baru sekerat jln sahaja perjlanan sy,baru sy tahu rupa2nya perjlanan sy masih pnjg lg terlalu byk cabrn yg sy perlu hadapi,dlm kepahitan itu ada kemanisan tapi utk mendapatkan kemanisan itu sy perlu menghdapi kepahitan yg sy sendiri pun xtahu adakah sy mampu utk menghdapinya...sy tkut sy tidak mampu utk menghdapi cabaran ini,tkut diri ini terlalu lemah dgn godaan dunia yg mampu membutakan hati...

  Teringat kembali sewaktu bergelar mahasiswi,terlalu byk kesulitan dan kepayahan yg di hdpi kdg2 membuatkan diri ini sering shj terganggu oleh kesulitan ini,tapi Alhamdulillah sy bersyukur diberikan sahabat yg sentiasa berada disisi setiap kali ditimpa masalah bg kami senang n susah  sentiasa bersama..itulah yg memberikan kekuatan kpd sy untuk bangun dri kesulitan ini agar tidak kalah dgn kelemahan n dugaan yg dtg...baru sy sedar rupe2nye hidup nie xsemudah yg sy sangkakan adakalanya kita tewas dgn diri kita sendri,tewas dgn keasyikan dunia dan tewas dgn nikmat yg dikurniakan,
  
   kdg2 kita lupa harta yg kita ada hanyalah pinjaman pd kita bila sampai waktunya kita kena pulangkan balik seperti kita pinjam barang org...kita kena pulangkan klu ianya bkn hak kita btul tak?emm...rasanya hanya setakat ini sajelah coretan sy buat kali ini,byk jika nak di ceritakan xkan hbs rasanya..ape2 pun kita mesti teruskan hdp walau apa pun cabaran yg dtg,semoga sy sentiasa tabah dlm menharungi sebuah kehidupan ini..hidup mesti happy kan!!! kata org hdp tnpa masalah bkn hdp namanya.-:)
Baca Seterusnya..
0

istikharah cinta

Wednesday, May 11, 2011
Baca Seterusnya..
0

''Dia diciptakan bukan utk saya"

Wednesday, May 4, 2011
ASSALAMUALAIKUM….

Salam sejahtera sy ucapkan kpd sume rakan2 blog mudah2-mudahan kita semua berada dlm keadaan sihat walafiat serta dilindungi oleh ALLAH s.w.t…ketika sy mencurahkan coretan ini jam sudah menunjukkan pukul 12.25 am,mata masih blum menunjukkan tnda2 “layu” malah masih segar lg…sambil2 duk fikir pasal keja tiba2 sy terfikit tentang seseorang tgh buat pe ek ‘’dia’’ skrg,cmne ek keadaan ‘’dia’’..ishhh…dah knp dgn aku nie duk fikir pasal dia plak dah tentulah ‘’dia sudah bahagia skrg maybe sudah kwin kot….aku kena lah terima dia bkn diciptakan utk sy,walaupun sy n ‘’dia’’ dah xde pew2 sy sentiasa doakan ‘’dia’’ agar sentiasa berada dlm keadaan sihat selalu,mungkin sy bkn terbaik utknya n ‘’dia bkn terbaik utk sy,sy bertemu kerana ALLAH dan berpisah kerana ALLAH…sampai skrg member2 masih xtau yg sy pernah bercinta,sy pun xpernah bercerita kat diorg klu lah diorg bc sy puye blog nie mahu xmengamuk diorg sume,maaflah ek korang sume xpernah cite pasal nie kat korang bkn nak berahsia tapi mls lah nak cite…huhuhu…..hanya beberapa org jew yg tau pasal nie…hehehe-Jjgn marah ek kwn2….kdg2 pernah gak terfikir malasnya nak fikir bab2 ‘’cinta’’ nie tapi xbleh gak fikir camtu nak xnak kena gak fikir….huhuhu….btul ckp org xsemestinya kita bercinta brp lama pun klu xde jodoh xleh nak buat pew gak n xsemestinya kita akan bersama jugak…sy hanya mampu berdoa agar dia sentiasa bahagia di samping org yg dia sayangi…Dia diciptakan bkn utk sy…...


Baca Seterusnya..
0

sebuah kepahitan demi sebuah kemanisan..

Sunday, May 1, 2011
Assalamualaikum…


Syukur kehadrat Ilahi kerana sy masih diberi peluang untuk bersama2 dgn org tersayang,masih mampu tersenyum dan bergelak ketawa…sedar x sedar sudah 3 tahun sy merantau ke negeri org demi mengejar cita2 yg mengunung tinggi,dan sekarang sy sudah berada di negeri kelahiran sy .petang kelmarin sy selamat smpai ke kb setelah hampir seminggu lebih berada di kuantan bg presentation untuk report setelah 3 bulan menjalani latihan industri di yayasan islam Kelantan,setelah selesai presentation sy,sy bertolak plak ke Terengganu coz ambil kwn sy n terus ke jerteh kerana menghadiri  majlis perkahwinan sahabat sy,emmm….cepat sungguh jodoh sahabat sy sorang nie bru jew hbs stdy terus kwin nk buat cmne dah jodoh itulah yg mampu kami ckp,xkan lah perkara baik nak dilambat2 kan plak..bestnya tgk org kwin terasa nak kwin jugak…hehehe=J.lps nie turn spe plak ek di antara geng2 kami,jeng…jeng….wait and see…setelah 3 thn merantau di negeri org terlalu byk pahit & manis sepanjang bergelar mahasiswa,sama2 berkongsi pahit & manis,adakala terlalu pahit utk dikenang namun tetap kena gagahi jua kerna itulah asam garam kehidupan dan adab belajar klu tak bkn kehidupan lah namanya kan…setiap cabaran yg dtg mematangkan diri sy walaupun ada ketikanya sy rebah tersungkur,ketika itulah suara kecil dtg berbisik di telinga “bangkit lah jgn mudah mengalah,teruskan perjuanganmu”.dan skrg sy Berjaya juga menharungi cabaran dan dugaan yg dtg....


continue......                                             

Baca Seterusnya..

ShoutMix chat widget