0

sebuah kepahitan demi sebuah kemanisan..

Sunday, May 1, 2011
Assalamualaikum…


Syukur kehadrat Ilahi kerana sy masih diberi peluang untuk bersama2 dgn org tersayang,masih mampu tersenyum dan bergelak ketawa…sedar x sedar sudah 3 tahun sy merantau ke negeri org demi mengejar cita2 yg mengunung tinggi,dan sekarang sy sudah berada di negeri kelahiran sy .petang kelmarin sy selamat smpai ke kb setelah hampir seminggu lebih berada di kuantan bg presentation untuk report setelah 3 bulan menjalani latihan industri di yayasan islam Kelantan,setelah selesai presentation sy,sy bertolak plak ke Terengganu coz ambil kwn sy n terus ke jerteh kerana menghadiri  majlis perkahwinan sahabat sy,emmm….cepat sungguh jodoh sahabat sy sorang nie bru jew hbs stdy terus kwin nk buat cmne dah jodoh itulah yg mampu kami ckp,xkan lah perkara baik nak dilambat2 kan plak..bestnya tgk org kwin terasa nak kwin jugak…hehehe=J.lps nie turn spe plak ek di antara geng2 kami,jeng…jeng….wait and see…setelah 3 thn merantau di negeri org terlalu byk pahit & manis sepanjang bergelar mahasiswa,sama2 berkongsi pahit & manis,adakala terlalu pahit utk dikenang namun tetap kena gagahi jua kerna itulah asam garam kehidupan dan adab belajar klu tak bkn kehidupan lah namanya kan…setiap cabaran yg dtg mematangkan diri sy walaupun ada ketikanya sy rebah tersungkur,ketika itulah suara kecil dtg berbisik di telinga “bangkit lah jgn mudah mengalah,teruskan perjuanganmu”.dan skrg sy Berjaya juga menharungi cabaran dan dugaan yg dtg....


continue......                                             

0 comments:

Post a Comment


ShoutMix chat widget